in

Hyundai i20 beklimt Renault Megane tijdens FIA World Rallycross

Een enorme curbstone lanceerde de Hyundai i20 van Reinis Nitiss de lucht in tijdens de eerste halve finale van het FIA World Rallycross Championship in Abu Dhabi. Nitiss werd buiten de baan geduwd door Anton Marklund, gelanceerd door de curbstone en landde uiteindelijk bovenop diezelfde Marklund.

Nitiss viel direct uit, de schade aan de ophanging van zijn Hyundai i20 was te groot. Anton Marklund kon wel verder racen, maar eindigde als vijfde en laatste met schade aan het dak en de achtervleugel.

Het World Rallycross Championship zit altijd boordevol actie, maar de seizoensopener van 2019 had een hele reeks incidenten. Wat te denken van de crash tussen Timmy Hansen en Andreas Bakkerud?

In de tweede video zien we dat Bakkerud vol in de deuren van Hansen vloog. De Peugeot-coureur kon de race uitrijden maar de schade aan zijn 208 WRX was te groot om verder te gaan. Bakkerud, die dacht dat het de laatste ronde was en daardoor voluit over de finish vloog, werd gediskwalificeerd.

Video: Hyundai i20 beklimt Renault Megane

Crash Hansen en Bakkerud

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

BMW X6 botst bovenop hulpvoertuig

BMW X6 botst bovenop hulpvoertuig

Alle Ferrari's ooit gemaakt

Alle Ferrari-modellen ooit gemaakt in één video