in

Hyundai IONIQ pakt paar meter vangrail op de ‘Ring

Dat je met een Hyundai IONIQ 5 een rondje touristenfahrten pakt op de Nürburgring Nordschleife kunnen we nog wel begrijpen. Gewoon omdat het leuk is om over ’s werelds beroemdste tolweg te rijden. Maar dan moet je niet gaan pushen met je 2.100 kg zware EV, want die massa afremmen kan weleens nadelig uitpakken.

Bij Aremberg, vlak na de beroemde bocht Schwedenkreuz, remde deze Hyundai-bestuurder veel te zacht. In eerste instantie zie je de remlichten gewoon oplichten, pas later als de bestuurder beseft dat hij de bocht niet haalt gaan de remlichten knipperen. Wat aangeeft dat de bestuurder dan pas écht hard op het rempedaal trapt.

Helaas mag de extra remdruk dan al niet meer baten, de Hyundai klapt tegen de vangrail en komt met twee wielen los. Vervolgens schuurt hij langs een paar meter vangrail wat ongetwijfeld voor de nodige schade heeft gezorgd.

Video: Hyundai IONIQ pakt paar meter vangrail op de ‘Ring

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Audi dragrace

De ultieme Audi 5-cilinder dragrace!

BMW-3.0-CSL-Hommage

Limited Edition BMW 3.0 CSL Hommage in actie