in

Hyundai N Vision 74 Concept bij Villa d’Este

Concorso d’Eleganza Villa d’Este is een prestigieuze autotentoonstelling dat jaarlijks wordt gehouden in Cernobbio, aan het Comomeer in Italië. Het evenement staat bekend om de klassieke auto’s en zeldzame verschijningen. De concours show biedt ook een platform voor autofabrikanten om nieuwe concept cars te presenteren.

BMW toonde haar prachtige Touring Coupé Concept en Hyundai nam de N Vision 74 Concept mee. Deze waterstofauto heeft wat weg van een DeLorean, maar is eigenlijk geinspireerd op de Hyundai Pony Coupé Concept, die in 1974 werd onthuld als allereerste auto van Hyundai. De N Vision 74 Concept is een combinatie van moderne techniek en retrodesign met een futuristisch tintje.

De 4,95 meter lange en 2 meter brede sportauto heeft een 85 kW brandstofcel en een 62,4-kW accupakket. Hierdoor heeft de concept car een actieradius van 600 kilometer, mits je normaal rijdt. De N Vision 74 heeft namelijk meer dan 680 pk en 900 Nm koppel dankzij twee elektromotoren op de achterwielen. Hyundai zwijgt over de acceleratiecijfers, maar de topsnelheid van deze concept zou boven de 250 km/h moeten liggen.

Zoals wel vaker met gave concept cars blijft ook de N Vision 74 een one-off exemplaar. Is dat een gemiste kans voor Hyundai, of niet? Laat het ons weten in de comments.

Video: Hyundai N Vision 74 Concept bij Villa d’Este

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....
Camper crashtest

Camper crashtest met 60 km/h op stilstaande vrachtwagen

Tesla Model S Plaid

Tesla Model S Plaid: De Ultieme Elektrische Supersedan