in

ICON Chevy Thriftmaster

Klassieke looks in combinatie met moderne techniek, we zien het steeds vaker bij restauraties maar de ICON Chevy Thriftmaster is een gloednieuwe truck. ICON is het soort bedrijf dat klassieke auto’s tot leven brengt met een moderne twist en moderne techniek. Het zijn geen restauratieprojecten maar gloednieuwe auto’s gebouwd volgens klassiek design, en laten we eerlijk zijn die combinatie is nauwelijks te verslaan.

De laatste creatie van ICON is de Chevy Thriftmaster, een 315 pk sterke kopie van de 1950 Chevrolet 3100-serie met moderne insteek. Onder de kap ligt een 5,3-liter LS9 V8 motor, hij heeft een vijftraps versnellingsbak, onafhankelijke wielophanging, remmen met ABS, Kenwood navigatie en Bizon lederen interieur. Wie 315 pk te weinig vindt kan kiezen voor een Magnuson supercharger kit waardoor het vermogen stijgt naar 435 pk.

De ICON Chevy Thriftmaster is zo authentiek mogelijk, niets is openlijk modern en alles wat van dit millennium komt is zorgvuldig weggestopt. We hopen dat ICON meer van dit soort auto’s gaat maken, ook al zijn ze $220.000 per stuk en worden er maar zes van gemaakt.

Video: ICON Chevy Thriftmaster

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Wat trekt deze Suzuki Samurai.

Wat trekt deze Suzuki Samurai uit de sneeuw?

Kimi Raikkonen Spint met de LaFerrari

Kimi Raikkonen Spint met de LaFerrari