in

In 2008 spinde Felipe Massa 5x tijdens de Britse GP

Dit weekend staat de Grand Prix van Groot-Brittannië op het programma en vandaag blikken we terug op de Britse GP van 2008, welke onder erbarmelijke omstandigheden werd verreden. Het had de hele ochtend geregend en het was maar 15 graden, toch kozen alle coureurs ervoor om op intermediate banden te starten. De drie voorste coureurs, Kovalainen, Webber en Räikkönen, hadden alle drie een slechts start waardoor Hamilton naast Kovalainen de eerste bocht in dook.

Felipe Massa vertrok van de negende startpositie en maakte bij de de start direct twee plaatsen goed. De sterke start zou echter geen vervolg krijgen, de Braziliaan spinde verderop in de openingsronde en zou later in de race nog vier keer spinnen. Het was een dramatische race van de Ferrari-coureur die totaal niet uit de voeten kon met zijn F2008 in de regenachtige omstandigheden.

Felipe Massa ging als klassementsleider naar de Britse Grand Prix, voor Kubica, Räikkönen en Hamilton, maar doordat de Braziliaan als laatste en op twee ronden achterstand van winnaar Hamilton finishte moest hij de leiding in het kampioenschap afstaan aan de Brit. De McLaren-coureur was buitenaards goed die dag en won met 68 seconden voorsprong op Nick Heidfeld.

Na deze race zou Massa nooit meer aan de leiding gaan van het wereldkampioenschap Formule 1, hij liep de titel mis op één punt.