in

Infiniti Project Black S heeft F1 Hybrid Technology

Infiniti is de luxedivisie van Nissan en hierbij aansluitend ook van Renault. In Nederland zie je ze nauwelijks rondrijden, maar de Project Black S zouden wij graag in het straatbeeld willen zien. Helaas blijft het voorlopig een concept car.

Project Black S is een testauto waar Renault haar hybride-technologie uit de Formule 1 op heeft toegepast. De twin-turbo V6-motor, standaard goed voor 405 pk, is uitgerust met één MGU-K (motor generator unit – Kinetic) en twee MGU-H’s (motor generator unit – Heat). De MGU-K zet bij het remmen kinetische energie om naar elektriciteit. De twee MGU-H’s, die aangesloten zijn op beide turbo’s, zetten hitte van de uitlaatgassen om in elektriciteit.

De gewonnen elektriciteit wordt opgeslagen in een 4,4 kWh accu, welke een elektromotor voedt die 166 pk levert. In totaal heeft de Infiniti Project Black S dus 571 pk ter beschikking, waardoor in vier tellen naar 100 km/h geaccelereerd wordt. De auto kan overigens niet elektrisch rijden, de elektriciteit wordt enkel gebruikt om een boost aan de verbrandingsmotor te geven of de turbines van de turbo’s sneller te laten draaien. Een soort anti-lag.

Het Renault Sport Formula One-team in Enstone had de opdracht om de auto te ontwerpen en werkte samen met Renault Sport Racing in Viry-Châtillon, waar de ingenieurs van Infiniti en Renault de unieke dual-hybridetechnologie ontwikkelden.

Of de Project Black S ooit in productie gaat, daar rept Infiniti met geen woord over. Wel zegt de fabrikant in 2021 met de levering van hybride-modellen te willen starten.

Video: Infiniti Project Black S

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Lading is iets te breed

Chauffeur heeft niet in de gaten dat lading iets uitsteekt

BMW E36 M3 Wankelmotor

Deze BMW E36 M3 wordt aangedreven door een wankelmotor