in

Inhaalmanoeuvres Max Verstappen op Spa + Interview Channel 4

Na als zevende van start te zijn gegaan finishte Max Verstappen als derde in de Grand Prix van België, het beste resultaat van de Nederlander op Spa-Francorchamps. 24 jaar geleden stond ook zijn vader ook op het podium van Spa, eveneens als derde.

Vanwege de chaos bij de start schoof Max direct op naar p6, vervolgens passeerde hij op Kemmel Straight de Haas-bolide van Grosjean en focuste zich daarna op beide Force India’s. Met een prachtige ‘switchback overtake’ passeerde hij Esteban Ocon in de zevende ronde, om drie ronden later vrij simpel met DRS aan Sergio Perez voorbij te gaan.

Na deze inhaalmanoeuvres was de race voor de Nederlander vrij saai, hij had niemand achter zich aan en kon het tempo van Vettel en Hamilton niet volgen. Toch was Verstappen zeer tevreden met het resultaat, zonder regenbui was dit namelijk het maximaal haalbare op een circuit waar motorvermogen zeer belangrijk is.

In onderstaande video’s zien we de twee inhaalacties van Max op de Force India-coureurs, en een interview met Mark Webber en David Coulthard van Channel 4.

Video: Inhaalmanoeuvres Max Verstappen + Interview

Verstappen vs Ocon

Horner over Verstappen

Interview met Channel 4

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Slipstream-McLaren-MCL33-Spa-Francorchamps

Zelfs met slipstream was de McLaren MCL33 de langzaamste auto

Sky Sports analyseert startcrash van Grand Prix België

Sky Sports analyseert startcrash van Grand Prix België