in

Interview Max Verstappen na GP België 2020

Jack Plooij sprak Max Verstappen na de Grand Prix in België, waar de Nederlander derde werd en zijn zesde podium op rij behaalde.

De Nederlander gaf aan behoorlijk te balen en gaf vooral de Pirelli-banden de schuld. Op Spa-Francorchamps, door velen gezien als het mooiste circuit op de kalender, moesten de coureurs erg op hun banden letten en ze voorzichtig managen. Volgens Verstappen heeft hij 38 van de 44 ronden zijn banden gemanaged en dan nog waren de laatste 8 ronden erg zwaar, met veel vibraties en onderstuur.

De uitspraken van Verstappen, waar Hamilton en Bottas zich bij aansloten, zijn tekenend voor de huidige status in de koningsklasse van de autosport. De Formule 1-auto’s zijn sneller dan ooit, maar de hoeveelheid vuile lucht die de auto’s produceren in combinatie met de fragiele Pirelli-banden zorgen ervoor dat close racing haast onmogelijk is.

Video: Interview Max Verstappen na GP België 2020

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

NASCAR 2020 - Daytona 400

NASCAR 2020 – Daytona 400 Highlights

Porsche 718 Cayman GT4 RS blijft rondjes draaien op de 'Ring

Porsche 718 Cayman GT4 RS blijft rondjes draaien op de ‘Ring