in

Interview met Jos & Max Verstappen na kwalificatie Maleisië

Het is natuurlijk nog maar de kwalificatie, maar Max Verstappen klokte in zijn tweede raceweekend in de Formule 1 onder lastige omstandigheden een zesde tijd. Een fantastische presentatie waarmee hij direct de beste kwalificatie van zijn vader Jos Verstappen evenaarde, een zesde plek op Spa-Francorchamps in 1994 en eveneens in de regen.

Het eerste deel van de kwalificatie worstelde Verstappen junior nog met zijn remmen en ook in Q2 waren de remmen nog niet optimaal, de regenbui kwam dus op het juiste moment. “Als we een volledig droge kwalificatie hadden gehad, dan hadden we het een stuk moeilijker gekregen. Dus ik was wel blij met de regen.” Verstappen was uiteindelijk slechts 0,4 en 0,03 seconden langzamer dan de coureurs van het grotere Red Bull Racing.

Er wordt een droge race verwacht morgen en Max weet dat hij het dan een stuk zwaarder gaat krijgen met één Ferrari en twee Williamsen achter zich, maar een zevende of achtste plek moet mogelijk zijn. Moeten wij Nederlanders morgen op een regenbui hopen zodat hij misschien net zo kan stunten als zijn vader in 2001 met de Arrows?

Video: Interview met Jos & Max na kwalificatie

author avatar
Autostrada Redacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Glickenhaus SCG003 debuteert op de Nordschleife met Wheelie

Glickenhaus SCG003 debuteert op de Nordschleife met Wheelie

Veyron en LaFerrari houden dragrace tot 330 km/h

Veyron en LaFerrari houden dragrace tot 330 km/h