in

Interviews Coureurs na de Monaco GP

Na een zeiknatte race in Monaco geven de coureurs hun eerste reactie op de race die gewonnen werd door Sergio Perez. De Mexicaan startte vanaf de derde plaats maar wist dankzij een goede pitstop strategie van zijn team de koppositie te veroveren.  

Door de weersomstandigheden zagen we een hoop spektakel. Carlos Sainz zat Perez op de hielen maar wist hem niet te passeren. Max Verstappen en Charles Leclerc die dit seizoen meestal om de koppositie vechten, waren ditmaal in strijdt om de derde plaats. Deze werd vergeven aan de Nederlander. Charles wist voor het eerst ooit te finishen in zijn thuisrace maar blij was hij niet. Startend vanaf pole position zag de Monegask zijn overwinning door een foute strategie in rook op gaan.  

Volgens Lando Norris was dit een van de engste dingen die hij ooit had gedaan, met de weersomstandigheden was het volgens hem erg link. Pierre Gasly vond de regen daarentegen erg positief, voor hem kwamen er inhaalmogelijkheden en dat resulteerde in een elfde plaats. In ronde 17 probeerde Esteban Ocon Lewis Hamilton te passeren, buitenom in bocht 1 maakte de Fransman en de Brit contact. Hamilton vond de straf terecht en was blij dat zijn auto intact bleef. Ocon daarentegen begreep niets van de ‘penalty’, benieuwd naar de reactie van alle coureurs over de Monaco 2022 GP? Check de interviews hieronder! 

Het kan zo zijn dat de video hieronder niet afgespeeld kan worden, klik dan door naar YouTube!

Video: Interviews Coureurs na de Monaco GP

author avatar
Jur Redacteur
Student Fontys Hogeschool Journalistiek. Droomt van een Volkswagen T1 Busje

Reageer op deze video

De ongelooflijke save van Carlos Sainz in Monaco

De ongelooflijke save van Carlos Sainz in Monaco

Indy 500 2022 highlights

IndyCar 2022 – Indy 500 Highlights