in

Interviews na geweldige inhaalrace van Max Verstappen

Verstappen leek door een verkeerde strategie halverwege de race kansloos voor een podiumplek. Red Bull Racing haalde de Nederlander naar binnen voor intermediates, maar al snel bleek dat er nog veel te veel water op het circuit van Interlagos stond. Max zocht daarom in de 55e ronde wederom de pits op om te wisselen naar ‘full wets’.

Na deze stop lag de Nederlander zestiende en niemand had toen nog verwacht dat Max Verstappen op het podium zou eindigen, maar de Red Bull-coureur begon aan een inhaalrace die pas ophield toen hij op de derde plek lag. Buitenom, binnendoor, Max was ontketend!

Jos Verstappen zei na afloop dat hij nog nooit zoiets had gezien, Niki Lauda noemde Verstappen’s optreden “Buitengewoon”, teambaas Horner vond het “Briljant” en Helmut Marko vergeleek de prestatie van Max met het optreden van Senna op Donington in 1993. Lovende woorden, laten we maar eens luisteren wat hij zelf te zeggen had.

Video: Interviews GP Brazilië

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

tesla-model-s-p100d-vs-mclaren-650s-750x420

Model S P100D bewijst hoe bizar snel Tesla’s zijn geworden

sky-sports-over-de-inhaalacties-van-max-verstappen

Sky Sports over de inhaalacties van Max Verstappen