in

Interviews Lewis Hamilton na behalen 6e wereldtitel

Lewis Hamilton heeft in Amerika zijn zesde wereldtitel binnengesleept, zijn derde op rij en zijn vijfde met het team van Mercedes-AMG F1.

Er is altijd een hoop controverse rondom de persoon Lewis. Hij kleed zich anders dan de meeste coureurs, zijn levensstijl is anders, hij is uitgesproken vegan en mondig op social media over van alles en nog wat.

Maar alles wat Hamilton buiten de auto doet, doet er eigenlijk niet toe. Het gaat om zijn prestaties op de baan, en hij is hard op weg alle records van Schumacher te verbreken. Records waarvan niemand ooit had gedacht, dat er ook maar één coureur bij in de buurt zou komen.

Natuurlijk heeft Lewis Hamilton de beschikking over de beste auto, met dank aan Mercedes-AMG F1. Maar dat hadden Schumacher, Vettel, Senna, Mansell en al die andere grootheden ook bijna altijd. Zonder goed materiaal, geen wereldtitel. Daar weet Max Verstappen helaas alles van.

150 podiums, 83 overwinningen, 87 poles, 6 wereldtitels, overwinningen met alle Formule 1-auto’s waarmee hij racete en slechts tweemaal in 13 jaar verslagen door een teamgenoot. Zoals van Gameren hieronder schrijft, een legende.

Video: Interviews Lewis Hamilton na behalen 6e wereldtitel

Interview Sky Sports

Words from a champion

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Workshop 5001 Porsche 911 Review

Workshop 5001 vraag $1 miljoen voor deze 1972 Porsche 911

Klokje Rond - Dacia Logan MCV met 435.844 km

Klokje Rond – Dacia Logan MCV met 435.844 km