in

Interviews met tweevoudig F1-kampioen Max Verstappen

Max Verstappen is een tweevoudig Formule 1-kampioen! Na de bizar spannende ontknoping in 2021, wist de Nederlander in 2022 de wereldtitel al vier races voor het einde veilig te stellen.

Dat Verstappen dit jaar kampioen zou worden hing al maanden in de lucht. De Red Bull-coureur won na de Oostenrijkse Grand Prix in juli maar liefst vijf races op rij en sloeg daarmee een flink gat naar Ferrari-rivaal Charles Leclerc. Toch leek de titelwinst met twee weken uitgesteld te moeten worden, omdat slechts 50% van de Grand Prix in Japan verreden werd.

Iedereen, en daarmee bedoelen we écht iedereen, dacht dat de top 10 slechts een deel van de punten zou krijgen omdat er geen volledige raceafstand was afgelegd. Maar volgens artikel 6.5 geldt dat alleen voor races ’that cannot be resumed’. Simpel gezegd; als er 2 ronden gereden zijn en de race wordt definitief gestopt, krijgen coureurs slechts een deel van de punten. Als een race later start vanwege regen o.i.d, maar er wordt voor de tijdslimiet nog 2 ronden gereden en er wordt met een finishvlag gezwaaid, dan is het volle bak punten. Een aparte regel waarvan niemand op de hoogte was.

Zodoende werd pas veel later duidelijk dat Max Verstappen genoeg punten had behaald om zich voor de tweede keer tot wereldkampioen te kronen. Dat zorgde voor een enorme anticlimax, maar doet natuurlijk niets af aan het geweldige seizoen van de Nederlander. Bekijk hieronder de interviews die Max gaf na het behalen van de titel.

Video: Interviews met tweevoudig F1-kampioen Max Verstappen

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Red Bull team kijkt ontknoping in Japan terug

Red Bull team kijkt ontknoping in Japan terug

Fleetgo

Weet jij waarom je een kilometerregistratie bij moet houden?