in

Interviews met Verstappen na magistrale race in Austin

Max Verstappen moest de Grand Prix van de Verenigde Staten vanaf de achttiende plek aanvangen en finishte na 56 ronden als tweede! Een magistrale race van de Nederlander die door het publiek verkozen werd tot ‘Driver of the Day’.

Tijdens de openingsronde op het Circuit of the Americas passeerde Verstappen maar liefst negen coureurs, merendeel doordat de Red Bull-coureur uit de chaos wist te blijven. Hierna ging hij voorbij aan beide Force India’s en Renault’s waardoor hij achter teamgenoot Ricciardo kwam te liggen op de vijfde positie.

Nadat de Australiër wederom uitviel met problemen aan de power unit, dichtte Verstappen het gat naar Valtteri Bottas en koos vervolgens voor een ‘undercut’. Door eerder te stoppen dan de Mercedes-coureur kon hij op vers rubber een paar razendsnelle ronden eruit persen en zodoende Bottas achter zich houden nadat die zijn verplichte pitstop had gemaakt.

Toen niet veel later bleek dat Lewis Hamilton een tweede stop moest maken schoof de Nederlander zelfs op naar de tweede positie. In de slotfase reed Verstappen nog naar de staart van leider Kimi Raikkonen, maar een overwinning zat er helaas niet in, mede omdat Max zijn positie ook moest verdedigen ten opzichte van Lewis Hamilton.

Video: Interviews met Verstappen na GP USA

Interview met Martin Brundle

Persconferentie

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Dit was het verschil tussen Hamilton & Vettel in Austin

Max bespreekt GP van USA met Sky Sports

Max bespreekt GP van USA met Sky Sports