in

Iroz Motorsport Audi RS3 is nu een 7 second car

Met een tijd van 8.4 seconden was de Audi RS3 van Iroz Motorsport al de snelste RS3 ter wereld op de kwart mijl, maar de sedan is nu nog nu sneller gegaan. Met het vermogen opgekrikt tot 1.300 pk reed de Audi een 7,98 second run bij 275 km/h.

De Audi beschikt uiteraard over een vijfcilinder, maar in plaats van twee turbo’s is er een 72mm single turbo gemonteerd. Het vermogen wordt naar de drag radials gestuurd via een 7-traps DCT en Quattro-aandrijving. Naast de motorische aanpassingen is er ook gewerkt aan gewichtsbesparing, het interieur is gestript en de deuren zijn van carbon-kevlar. De RS3 weegt nu nog maar 1.350 kg.

Een kleine twee maanden geleden racete deze Audi RS3 tegen de Hoonicorn van Ken Block en verloor toen nipt. De rollen zouden nu wel eens omgedraaid kunnen zijn, als de race opnieuw verreden werd.

Video: Iroz Motorsport Audi RS3 is nu een 7 second car

author avatar
Autostrada Redacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Inbraakverdachte op de vlucht

Inbraakverdachte slaat op de vlucht voor politie

Volkswagen Passat R36

Volkswagen Passat R36 met Milltek-uitlaat