in

Dit is Aston Martin en Red Bull’s V12 Hypercar: AM-RB 001

De AM-RB 001 is het resultaat van een baanbrekende samenwerking tussen Aston Martin en Red Bull Racing. Deze V12-aangedreven hypercar moet de concurrentie omverblazen met prestaties die in lijn liggen met LMP1-prototypes!

Deze bizarre concept car is het geestenkind van Red Bull Racing’s Chief Technical Officer Adrian Newey, Aston Martin’s Chief Creative Officer Marek Reichman en Chief Special Operations Officer David King. De tweezitter zal extreem licht worden dankzij een koolstofvezel structuur en beschikken over radicale aerodynamica voor een straatauto. Dat laatste is duidelijk te zien in onderstaande video, Newey heeft een zeer complexe vloer ontwikkeld die de luchtstroom onder de AM-RB 001 optimaliseert en de auto als het ware naar het asfalt zuigt. De ophanging lijkt zo van een Formule 1-auto te komen en de body, van de hand van Marek Reichman, heeft wel iets weg van jaren ’60 raceauto’s met die elegante welvingen.

De V12-motor is geheel nieuw en zal in combinatie met een hybride systeem zo’n 1000 pk leveren. Volgens Aston Martin zal de hypercar niet meer dan 1000 kg wegen en dus is er een pk/kg-verhouding van 1:1. Er worden 99 homologatiemodellen gemaakt voor op straat en 25 circuit-uitvoeringen die nog extremer zijn.

EVO TV mocht de AM-RB 001 van dichtbij bekijken en maakte deze video.

Video: EVO TV bekijkt de AM-RB 001

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Shmee laat alle ins en outs zien van de LaFerrari FXX K + Onboard op Goodwood

Shmee laat alles zien van de LaFerrari FXX K + Onboard op Goodwood

Pagani Zonda 760 Dolemieten

Pagani Zonda 760 en Nissan GT-R blazen door de Dolomieten