in

Is de Audi R8 RWS net zo goed als een Porsche 911 GT3

De Audi R8 is voor het eerst beschikbaar met achterwielaandrijving dankzij de introductie van het RWS-model. Door het ontbreken van aandrijfassen op de voorwielen is de supercar 50 kilogram lichter geworden en dat is volgens Autocar direct te voelen in de manier waarop de R8 zich laat besturen.

De V10-motor in de Audi levert 540 pk en dat is 40 pk meer dan de zescilinder boxermotor produceert in de kont van zijn concurrent in deze video, de 911 GT3. De Porsche is echter 160 kg lichter en daardoor 0,2 seconden sneller naar 100 kilometer per uur. Tel daarbij op dat de GT3 scherper is in de bochten, meer hardcore en je vraagt je af of de R8 RWS überhaupt wel kan concurreren met een van de beste auto’s van het afgelopen jaar.

Het is dus een wat aparte vergelijking van Autocar, maar aangezien het twee fantastische auto’s is het toch de moeite waard om de video te bekijken.

Video: Audi R8 RWS vs Porsche 911 GT3

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Reageer op deze video

Op-de-Rollenbank-Suzuki-Baleno-1.8

Op de Rollenbank – Suzuki Baleno 1.8 GSX

Onboard camera F1 Halo

De onboard camera in F1 is nutteloos dankzij de Halo