in

Is de Toyota GR Yaris sneller dan een Mitsubishi Lancer EVO VII

Ter ere van het 20-jarig jubileum vergelijkt Fifth Gear auto’s van 20 jaar geleden met hun hedendaagse opvolger. Dit keer vergelijkt Jason Plato de Mitsubishi Lancer EVO VII met een moderne Toyota GR Yaris.

Ondanks dat hij behoorlijk wat ouder is dan de Toyota, levert de Mitsubishi meer vermogen en weegt hij niet veel meer, ondanks dat hij aanzienlijk langer is. Waar de 1,6-liter driecilinder turbomotor van de Yaris 262 pk levert, wordt hij overtroffen door Mitsubishi’s 2,0-liter viercilinder turbomotor die 305 pk levert.

De EVO VII weegt een kleine 50 kg meer dan de Yaris, maar door het extra vermogen is de pk-gewichtsverhouding nog altijd in het voordeel van de 20 jaar oude Mitsubishi. DeToyota profiteert echter van 20 jaar technologische innovatie, wat zich uit in betere remmen, beter onderstel, moderner vierwielaandrijvingssysteem, betere banden en ga zo maar door.

Welke Japanse auto met rallygenen komt als snelste uit deze test? Je ziet Jason Plato hieronder aan het werk!

Video: Toyota GR Yaris vs Mitsubishi Lancer EVO VII

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Ferrari Purosangue V12 arriveert in Londen

Ferrari Purosangue V12 arriveert in Londen

Plymouth PJ krijgt eerste wasbeurt in ruim 40 jaar!

Plymouth PJ krijgt eerste wasbeurt in ruim 40 jaar!