in

Dit is de Dodge Challenger SRT Demon met 840 pk

Lange tijd werd er gedacht dat de Dodge Challenger SRT Demon zo’n 750 pk zou krijgen, een milde vermogensstijging ten opzichte van de SRT Hellcat met 707 pk. Gelukkig heeft Dodge ons allemaal het bos in gestuurd want de SRT Demon krijgt maar liefst 840 pk en 1.040 Nm koppel!

Daarmee is hij niet zo sterk als de 1.000 pk Hennessey ZL1 Exorcist, maar hoe je het ook went of keert dat blijft een ’tuner car’. De intern verbeterde V8-motor heeft een nog grotere compressor gekregen en knalt daardoor in 2.3 seconden naar 96 km/h. Volgens Dodge zou dit betekenen dat de SRT Demon de snelst accelererende productieauto ter wereld is.

Op de dragstrip klokt de Demon een tijd van 9,65 seconden en dat doet hij met voorwielen los van de grond dankzij de speciale dragrace banden en de drag mode. De Demon is een auto die geheel voor de dragstrip ontworpen lijkt en dat blijkt wel uit onderstaande promovideo die uitsluitend draait om dragracen.

Dodge wil jaarlijks maximaal 3.000 Amerikaanse en 300 Canadese kopers blij maken met dit monster en alle eigenaren krijgen vooraf een training op het circuit aangeboden.

Video: Dodge Challenger SRT Demon

author avatar
Autostrada Redacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

mercedes 450sl stationwagen

Unieke 1979 Mercedes 450SL Stationwagen

Audi S4 GTO

Audi S4 GTO demonstratie tijdens Shelsley Walsh Hilllclimb