in

Matt Farah ontdekt dat 707 pk in de regen zinloos is

Amerikaanse muscle cars staan niet echt bekend om hun geweldige wegligging, maar veel vermogen uit een supercharged 6.2-liter V8 persen kunnen ze als geen ander. Desondanks overtrof de Dodge Challenger SRT Hellcat ieders verwachting toen bekend werd dat de auto 707 pk zou krijgen. Natuurlijk, de auto ziet er stoer uit en de naam Hellcat draagt bij aan het stoere imago, maar serieus 707 pk en een gewicht van 2000 kilogram?

Zelfs met de beste banden, vering en traction control gaat hij nauwelijks de bocht om en als het regent wordt het helemaal leuk. Matt Farah ondervond dit toen hij op een regenachtige dag Portland Raceway bezocht met de Challenger SRT Hellcat, in deze omstandigheden beschreef hij de auto als “pretty worthless.” Het enige wat je kunt doen is onderstuur corrigeren met overstuur, en hoewel dat bijzonder leuk is worden je rondetijden er niet sneller van.

Farah concludeert dan ook terecht dat de Hellcat voornamelijk geschikt is voor rechte stukken en vloeiende bochten. Zie zijn review voor DRIVE in de video hieronder.

Video: 707 pk in de regen is zinloos

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Zijn dit de ergste verkeersdrempels ter wereld?

Zijn dit de ergste verkeersdrempels ter wereld?

Deze Ferrari F355 GT is gebouwd voor Hillclimb

Deze Ferrari F355 GT is gebouwd voor Hillclimb