in

Dit is de Ferrari SF70H

Sebastian Vettel en Kimi Raikkonen hebben een nieuw wapen, de Ferrari SF70H. Na een teleurstellend verlopen seizoen in 2016 zonder een enkele overwinning, hoopt het team uit Maranello in 2017 weer de aansluiting bij Mercedes en Red Bull te vinden.

De SF70H heeft net als alle andere teams een flinke ‘haaienvin’, alleen Mercedes koos tot dusver voor een kleinere en vloeiendere vin. Opvallend is dat Ferrari aan het uiteinde van de vin een extra vleugel heeft geplaatst, dit zagen we nog niet eerder. Ook de sidepods zijn opmerkelijk gevormd met grote ‘asterixvleugels’ ernaast.

De nieuwe bolide is volledig rood met uitzondering van de voorvleugel, achtervleugel en ‘haaienvin’, die zijn wit. De SF70H beleeft later vandaag zijn baandebuut, Ferrari heeft namelijk nog een filmdag op Fiorano gepland staan.

Video: Ferrari SF70H Launch

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Top Gear Season 24 Trailer

Het nieuwe seizoen van Top Gear heeft meer hypercars dan The Grand Tour

730 pk BMW M5 F10 drift door Tbilisi

730 pk sterke BMW M5 F10 Drift door Tbilisi