in

Dit is de nieuwe Volvo XC40

Vandaag heeft Volvo in Milaan de nieuwe Volvo XC40 gepresenteerd. “De XC40 is ons eerste model in de klasse van de compacte SUV’s. Hiermee verbreden we het aanbod van Volvo, versterken we ons merk en slaan we ook een nieuwe weg in”, zegt Hakan Samuelsson, President en Chief Executive van Volvo. Het Zweedse merk wil gaan concurreren met de BMW X1 en de Audi Q2.

De XC40 is een van de best uitgeruste SUV’s in de compacte middenklasse. Zo is de XC40 uitgerust met Pilot Assist, City Safety, Run-off Road Protection & Mitigation, Cross Traffic Alert met Brake Support, Rear Collision Warning, Lane Keeping Aid en de 360°-camera die bestuurders helpt bij het manoeuvreren van de auto in kleine parkeervakken.

Vanaf de introductie levert Volvo de XC40 met een D4-dieselmotor, een T5-benzinemotor of Drive-E viercilinders. Later volgen meer varianten, waaronder een volledig elektrische XC40. Verder is de XC40 de eerste Volvo die zal worden voorzien van de nieuwe driecilindermotor van Volvo.

CarWow neemt je in onderstaande video mee langs de 10 belangrijkste nieuwtjes van de Volvo XC40.

Video: Volvo XC40

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Nissan 370Z Drift

Chris Forsberg stuurt zijn Nissan 370Z over een autosloop

World's Greatest Dragrace 2017

World’s Greatest Supercar Drag Race 2017