in

Dit is de snelste Porsche 968 ter wereld

We schreven vorige maand over de winnaar van de 2016 World Time Attach Challenge, de Nissan S13 Silvia van MCA Suspension, maar er deden nog veel meer interessante bolides mee aan dit wereldkampioenschap. Ergens onder deze krankzinnig aerodynamische carrosserie zit namelijk een Porsche 968 verscholen.

Met een snelste tijd van 1:23.0 was de 968 van PR Technology een kleine negen tienden langzamer dan de winnaar. Niet slecht voor een auto die pas voor de tweede keer deel nam aan het WTAC. De auto, genaamd “RP 968”, kwam uit in de Open Klasse waar teams volledige vrijheid hebben op het gebied van aerodynamica. Daar hebben ze bij PR Technology flink gebruik van gemaakt.

De aerodynamische body is met een computer gemodelleerd om de gewenste neerwaartse druk te simuleren. Elk paneel is van koolstofvezel en de auto is enkele meters breder en langer dan oorspronkelijk. De enorme achtervleugel maakt de achterzijde bijna twee keer zo hoog en de diffuser aan de achterzijde is van een ongekend formaat.

De body is uiteraard niet het enige dat is getweaked tot het uiterste. Men nam de originele Porsche 3.0-liter viercilinder motor en verving intern alles wat men maar kon vervangen, vervolgens werd er een Borg Warner turbo op geïnstalleerd waardoor 900 pk haalbaar werd. Aan de motor is een $30.000 kostende Albins sequentiële transaxle versnellingsbak gekoppeld, en dat bleek volgens de eigenaar nog niet eens het duurste te zijn aan deze time attack auto.

Het is duidelijk dat deze auto werd gebouwd voor maar één ding; om de snelste Porsche 968 te zijn die er bestaat. En dat is hij ongetwijfeld! In de video hieronder zie we de Porsche in actie tijdens de 2016 World Time Attach Challenge.

Foto credit: Speedhunters

Video: PR Technology Porsche 968

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

matt-farah-test-de-porsche-cayman-met-mustang-v8

Matt Farah test de Porsche Cayman met Mustang V8

dikke-driftvideo-op-verlaten-russische-raketbasis

Dikke driftvideo op verlaten Russische raketbasis