in

World Time Attack Challenge 2016 – Nissan Silvia S13 breekt records

In oktober streken de snelste Time Attack auto’s ter wereld neer op Sydney Motorsport Park in Australië voor World Time Attack Challenge 2016. Ieder jaar worden er records verbroken tijdens WTAC, maar de Tilton Racing Mitsubishi Lancer Evo 9 ging vorig jaar zo hard dat er dit jaar een reële kans bestond dat het record van 2015 niet verbroken zou worden.

Het Tilton Racing Team besloot te stoppen op het hoogtepunt en deed dit jaar niet mee, daar zullen ze inmiddels wel spijt van hebben gekregen. Tim Slade, bestuurder van MCA Suspension ‘Hammerhead’ Nissan S13 Silvia, klokte op de eerste dag namelijk een tijd van 1:23.76, één honderdste sneller dan het record van 2015. Maar de V8 Supercar-coureur wist dat er nog meer in zat en pushte de Nissan op de tweede en laatste dag naar een ongelooflijke tijd van 1:22.19, dik anderhalve seconde sneller dan het record van vorig jaar!

De winnende MCA ‘Hammerhead’ Nissan S13 Silvia is gebaseerd op een 25 jaar oud chassis en aangedreven door een motor die in de basis uit begin jaren ’90 komt. Uiteraard kun je met 900 pk en een geheel koolstofvezel carrosserie niet spreken van een originele S13 Silvia, maar in de basis is hij dat het wel. Sta ook even stil bij het feit dat dit record slechts 3 seconden langzamer is dan het baanrecord van een A1GP auto bestuurd door Nico Hülkenberg. En de Nissan stond op straatbanden, niet eens op slicks….

Video: ‘Hammerhead’ Nissan S13 Silvia

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Porsche-grijpt-constructeurstitel-in-Shanghai

FIA WEC 2016 – Shanghai Highlights

range-rover-sport-snelt-van-een-skipiste-750x420

Range Rover Sport snelt met 155 van een skipiste