in

World Time Attack Challenge 2015 – Lancer Evo breekt baanrecord

Net als vorig jaar was het Tilton Racing Team het allersnelste tijdens de World Time Attack Challenge 2015. De 1.000 pk sterke Mitsubishi Lancer Evo 9 ging 1.1 seconden sneller dan vorig jaar en verbrak dus zijn eigen baanrecord met een rondetijd van 1:23,77.

Garth Walden zat wederom achter het stuur van deze ongelooflijk snelle machine, ter vergelijking zijn baanrecord is sneller dan een Radical SR8, Holden V8 Supercar, SLS AMG GT3 en alle andere raceauto’s met een dak erop. Op het juiste moment perste Garth er een ronde uit die later werd omschreven als “one perfect lap”.

Duizend paarden uit een 2.2-liter viercilinder motor is indrukwekkend, dankzij een stevige turbo en NOS, maar wat te denken van het aerodynamisch pakket dat ontwikkeld is voor deze Mitsubishi Lancer Evo 9. De achtervleugel is gigantisch, de splitter zo mogelijk nog groter en de bodemplaat loopt door in de grootste diffuser die wij ooit gezien hebben.

Wil je de snelste raceauto met een dak ter wereld in actie zien, bekijk dan onderstaande video!

Video: WTAC 2015 – Lancer Evo baanrecord

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Reageer op deze video

Delorean

Rides – Living the dream is driving a Delorean

Ferrari 458 Speciale & Audi R8

Deze Rev Battle in een tunnel in Monaco is oorverdovend