in

Jaguar E-Pace debuteert met een Barrel Roll

Jaguar houdt wel van een stunt, de F-Pace debuteerde destijds met een looping en het kleinere broertje debuteerde met een Barrel Roll.

De compacte SUV werd bestuurd door de professionele stuntman Terry Grant, hij was in staat om met de E-Pace een 15,3 meter lange sprong te voltooien terwijl hij een 270 graden Barrel Roll uitvoerde in het ExCeL-expositiecentrum in Londen.

De Jaguar E-Pace is een compacte vijfzits SUV welke het bekende design van Jaguar combineert met ruimte, praktisch gebruiksgemak, connectiviteit en voor- of vierwielaandrijving. Met de 2.681 mm lange wielbasis biedt de E-Pace ruimte voor vijf inzittenden met voldoende beenruimte achterin, ook de bagageruimte is fors met een inhoud van 577 liter.

De Jaguar E-Pace wordt leverbaar met een aantal benzine- en -dieselmotoren. De krachtigste is de 300 pk sterke Ingenium-turbomotor waarmee in slechts 6,4 seconden de 100 km/h gehaald wordt. De topsnelheid is elektronisch begrensd op 243 km/h.

Video: Jaguar E-Pace in een Barrel Roll

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Reageer op deze video

Travis-Pastrana-Mt-Washington-Record

Travis Pastrana heeft Mt. Washington Hillclimb record verbroken

Vettel test Shield op Ferrari F1

Vettel test Shield tijdens FP1 op Silverstone + Interview