in

Jaguar F-Type SVR Review

De Jaguar F-Type R kreeg van Chris Harris niets dan lovende kritiek, inmiddels zijn we twee jaar verder en heeft Jaguar een nog extreme versie van de F-Type gemaakt; de SVR.

De F-Type SVR is gebouwd door Special Vehicle Operations, een groep mensen binnen Jaguar die auto’s lichter, krachtiger en sneller maken. De V8-motor met supercharger levert nu 25 pk en 20 Nm koppel extra ten opzichte van de F-Type R. Het gewicht is met 50 kg afgenomen dankzij het gebruik van keramische remschijven, lichtgewicht 20 inch wielen, een sportuitlaat en extra carbon fiber onderdelen. Om de rijeigenschappen verder te verbeteren zijn er andere vering, stabilisatorstangen en dempers geïnstalleerd.

Het resultaat van al deze aanpassingen is een sprint naar 100 km/h in 3.5 seconden en een topsnelheid van 320 km/h. Er is dus alles aan gedaan om de F-Type zo snel mogelijk te maken, maar wel met behoud van de kwaliteit die je van Jaguar gewend bent. De F-Type SVR is overigens uitgerust met vierwielaandrijving, er had dus nog wat extra gewicht bespaard kunnen worden door te kiezen voor achterwielaandrijving maar blijkbaar vond Jaguar dat te gevaarlijk.

Carfection test in onderstaande video de nieuwe ‘Jag’ en men probeert gelijk de topsnelheid te bereiken.

Video: Jaguar F-Type SVR Review

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

LaFerrari en KTM SuperDuke houden een Tug of War

LaFerrari en KTM Super Duke houden een Tug of War

Op zoek naar Europa's mooiste wegen - Blakey Ridge

Op zoek naar Europa’s mooiste wegen – Blakey Ridge