in

Jaguar XE Project 8 levert meer vermogen dan opgegeven

Harry Metcalfe, oprichter van EVO Magazine, heeft een nieuwe Jaguar XE Project 8 gekocht. De sedan met zijn 600 pk sterke, 5.0-liter supercharged V8-motor heeft ronderecords in handen op de Nürburgring Nordschleife en Laguna Seca, maar Harry gebruikt hem vooral voor alledaagse dingen.

Tijdens de bijna 1.800 kilometer die Harry met de XE Project 8 gereden heeft, heeft hij de indruk gekregen dat de Jaguar meer pk’s in huis heeft dan opgegeven. Daarom besloot hij met zijn sedan naar Litchfield Motors te gaan om de Jaaaaaag daar op de rollenbank te zetten voor een vermogenstest.

In het Verenigd Koninkrijk wordt de hoeveelheid vermogen uitgedrukt in bhp, daarom wordt het standaardvermogen van de Jaguar XE Project 8 in deze video vermeld als 592 bhp, in plaats van 600 pk. We gaan verder niet uitweiden over het verschil tussen deze twee eenheden, daarvoor verwijzen we je naar dit artikel op Autoblog, maar na de test blijkt dat de auto geen 592 bhp levert maar 620 bhp. Dat is 28 bhp meer dan volgens het boekje.

Video: Jaguar XE Project 8 levert meer vermogen

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

BMW M4 GT4 Crash VLN 8

BMW M4 GT4 over de kop en vat vlam tijdens VLN 8

Tesla Model S knalt op stilstaande auto

Tesla’s Autopilot registreert stilstaande auto, knalt er toch bovenop