in

Jaguar XE Project 8 levert meer vermogen dan opgegeven

Harry Metcalfe, oprichter van EVO Magazine, heeft een nieuwe Jaguar XE Project 8 gekocht. De sedan met zijn 600 pk sterke, 5.0-liter supercharged V8-motor heeft ronderecords in handen op de Nürburgring Nordschleife en Laguna Seca, maar Harry gebruikt hem vooral voor alledaagse dingen.

Tijdens de bijna 1.800 kilometer die Harry met de XE Project 8 gereden heeft, heeft hij de indruk gekregen dat de Jaguar meer pk’s in huis heeft dan opgegeven. Daarom besloot hij met zijn sedan naar Litchfield Motors te gaan om de Jaaaaaag daar op de rollenbank te zetten voor een vermogenstest.

In het Verenigd Koninkrijk wordt de hoeveelheid vermogen uitgedrukt in bhp, daarom wordt het standaardvermogen van de Jaguar XE Project 8 in deze video vermeld als 592 bhp, in plaats van 600 pk. We gaan verder niet uitweiden over het verschil tussen deze twee eenheden, daarvoor verwijzen we je naar dit artikel op Autoblog, maar na de test blijkt dat de auto geen 592 bhp levert maar 620 bhp. Dat is 28 bhp meer dan volgens het boekje.

Video: Jaguar XE Project 8 levert meer vermogen

Jaguar XE Project 8 levert meer vermogen dan opgegeven

Wat vond je van deze video?

Reageer op deze video

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *