in

Jaguar XE SV Project 8 klokt Nordschleife in 7:21 min

Slechts 24 uur voordat de Nordschleife gesloten werd voor de winterstop nam Jaguar hun vierdeurs XE SV Project 8 mee naar de Eifel voor een recordbrekende ronde. 7 minuten en 21.23 seconden.

Het vorige ronderecord voor vierdeurs straatauto’s was 7:32 minuten, neergezet door de Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio, maar Jaguar slaagde erin om een volle elf seconden van dat record af te rijden met het hardcore XE SV Project 8 in de productiespecificatie. In tegenstelling tot de Giulia Quadrifoglio die over de hele wereld en in grote aantallen verkocht wordt, zal Jaguar slechts 300 exemplaren van XE SV Project 8 bouwen.

Het hart van de Jaguar XE SV Project 8 is een 5.0-liter V8-motor met compressor en 600 pk. De supersedan heeft transmissie met acht versnellingen stond op Michelin Pilot Sport Cup2 rubber.

Overigens is de aller, allersnelste vierdeurs nog altijd de Subaru WRX STI Type RA NBR Special, maar goed dat is een raceauto.

Video: Jaguar XE SV Project 8 Nordschleife Lap

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

De Evolutie van de Volkswagen Golf

De Evolutie van de Volkswagen Golf

Cheapkhana

Is Cheapkhana 0.9 de ultieme Gymkhana-parodie?