in

Jason Plato in de LaFerrari op het Top Gear Circuit

In Top Gear Season 22 Episode 5 werd de LaFerrari getest door James May, maar vanwege allerlei omstandigheden kon er geen tijd met de LaFerrari worden neergezet op het Top Gear Circuit. Aangezien geen van de drie Hybride-Hypercars een rondetijd heeft neergezet is de Pagani Huayra lijstaanvoerder op het Top Gear Circuit met een 1:13.8 minuten.

Nu Top Gear is gestopt nam presentator Chris Evans de taak op zich om uit te zoeken hoe snel de LaFerrari is op Dunsfold Park, zoals het circuit officieel heeft. BTCC kampioen Jason Plato werd achter het stuur gezet van de Ferrari hypercar en hij deed een gooi naar de snelste rondetijd. Zoals jullie ongetwijfeld weten heeft de LaFerrari 963 pk en de Huayra ‘slechts’ 750, in theorie moet de LaFerrari dus sneller zijn maar de baan was licht vochtig en Jason Plato is natuurlijk The Stig niet.

Of deze recordpoging is gelukt zie je in onderstaande video!

Video: LaFerrari op het Top Gear Circuit

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Indy Lights coureur ongedeerd na megacrash

Indy Lights coureur ongedeerd na megacrash

Porsche wint voor de 17e keer Le Mans - Highlights

24H Le Mans 2015 Highlights