in

Jay Leno bespreekt de gloednieuwe Corvette C8

Als Jay Leno’s geen denim blouse en broek draagt, dan weet je dat het een speciaal evenement is. Dat was het ook want de voormalig presentator van The Tonight Show was aanwezig bij de onthulling van de gloednieuwe Corvette C8.

De auto die werd gepresenteerd was de C8 Stingray, het basismodel van de nieuwe generatie Corvette. Hij wordt aangedreven door een 6.2-liter atmosferische V8, die 495 pk en een koppel van 637 Nm produceert als hij is uitgerust met de optionele sportuitlaat. Deze cijfers maken de C8 Stingray tot het krachtigste instapmodel van Corvette ooit.

Zoals al lang bekend was dankzij de vele spy-video’s, is de LT2-motor in het midden geplaatst. Een unicum voor een Corvette en dit heeft direct geresulteerd in snellere sprinttijden. Vanuit stilstand sprint de Corvette C8 Stingray in 3 seconden naar 96 km/h, net zo snel als de 755 pk sterke Corvette ZR1 van de vorige generatie.

Ongetwijfeld komt ook een groot deel van de winst door de nieuwe transmissie. De C8 is de eerste Corvette die een automatische versnellingsbak met dubbele koppeling heeft, een met acht verzetten. Een elektronisch sperdifferentieel en launch control zorgen voor nog meer tractie en acceleratie.

Het nieuwe design van de Corvette C8 Stingray is dankzij de middenmotor compleet anders dan we gewend zijn. Weg is de lang neus en de kort kont, de Chevy heeft nu meer iets weg van de supercar uitstraling die we hier in Europa kennen. De nieuwe ‘Vette is 4,63 meter lang, 1,93 meter breed,1,23 meter hoog en weegt droog 1.530 kg. Standaard krijgt de auto een verwijderbaar dakpaneel, waardoor je er ook een targa van kan maken.

Prijzen voor de Europese markt zijn nog niet bekend. In de USA kost de Corvette C8 Stingray minder dan $60.000…

Video: Jay Leno bespreekt de gloednieuwe Corvette C8

  • John

    Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt F1 op de voet en stemt regelmatig af op IndyCar.

Jay Leno bespreekt de gloednieuwe Corvette C8

Reageer op deze video