in

Nieuwe C8 Corvette met middenmotor gespot

Een Corvette met middenmotor wordt al decennia lang door GM geteased. Nu is het eindelijk zover, in 2020 of 2021 komt de nieuwe C8 Corvette uit met de motor achter de bestuurder in plaats ervoor. In de video hieronder zien we een prototype testen op de Nordschleife.

Doordat de motor naar de achterkant verplaatst is krijgt de nieuwe C8 Corvette een hele andere uitstraling dan we gewend zijn. Weg is de lange, gewelfde motorkap en de korte kont. De bestuurder zit nu verder naar voren, met achter de deuren prominente luchtinlaten om de motor te koelen. Doordat de nieuwe Corvette nog helemaal gehuld is in een camouflagewrap is lastig om specifieke details te zien, maar de contouren van de auto worden wel duidelijk.

Volgens geruchten krijgt de C8 Corvette een atmosferische 6.2-liter V8-motor, maar kan er ook gekozen worden voor een V8 met twee turbo’s en mogelijk komt er ook een hybride variant. Er wordt ook gesproken over meerdere dakvarianten, van een coupé, een targa-top tot een volledig glazen dak.

Foto Credit: Car Magazine

Video: Nieuwe C8 Corvette met middenmotor gespot

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Seat Ibiza Verremt zich op de Nordschleife

Seat Ibiza verremt zich enorm op de Nordschleife

Porsche 961

De enige Porsche 961 ter wereld in actie