in

Alles over de Corvette C7 ZR1 in Jay Leno’s Garage

Jay Leno bestuurde de Corvette C7 ZR1 recentelijk naar een snelheid van 325 km/h op de Milford Proving Grounds testbaan. Tot groot genoegen van hemzelf is de nieuwe ZR1 nu te gast in zijn garage en samen Corvette specialist Shad Balch neemt hij de krachtigste Corvette ooit geproduceerd onder de loep.

De nieuwe C7 ZR1 is een verbluffend snelle auto dankzij de 6.2-liter supercharged V8-motor. Op zijn hoogtepunt produceert hij 755 pk en 968 Nm koppel en dit exemplaar is geleverd met een handgeschakelde zevenbak. Chevrolet claimt dat de 2018 Corvette ZR1 in 2.9 seconden naar 96 km/h blaast, de kwart mijl in 10.6 seconden aflegt en een topsnelheid heeft van 340 kilometer per uur.

In de Verenigde Staten starten de prijzen voor een C7 ZR1 bij $123,820, wat natuurlijk een koopje is. Met alle Nederlandse belastingen zal de prijs vele malen hoger zijn, als de ZR1 daadwerkelijk naar Nederland komt. Er gaan namelijk geruchten dat we deze Corvette nooit in Europa zullen zien omdat hij net als de Camaro ZL1 1LE niet voldoet aan de Europese voetgangerseisen.

Video: Jay Leno’s Garage – Corvette C7 ZR1

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Porsche 911 GT3 Touring

Rondje Losail International Circuit met een 911 GT3 Touring

Apollo IE op het TT Circuit Assen

Apollo IE op het TT Circuit Assen