in

Top Gear Season 25 Episode 5

We zijn alweer aanbeland bij de een-na-laatste aflevering van Top Gear Season 25, een seizoen dat tot dusver erg goed in elkaar steekt.

De aflevering gaat van start in Abruzzo, Italië. Daar scheurt Matt Leblanc met een Piaggio Ape door de nauwe straten van Castel del Monte. Maar al snel wisselt hij de 20 pk sterke Ape in voor de 800 pk sterke Ferrari 812 Superfast. Volgens Ferrari is de Superfast een Grand Tourer maar daar is Matt het niet mee eens, dit is geen auto om Europa mee te doorkruisen daar is de auto simpelweg te snel, te nerveus en te luid voor. Het circuit van Imola is volgens hem een veel betere locatie om de 812 Superfast te testen.

Vervolgens zien we Rory Reid in actie op een circuit, hij test namelijk de Chevrolet Camaro ZL1 1LE. Een muscle car die behoort tot de 20 snelste straatauto’s op de Nordschleife moet wel een geweldige auto zijn om te besturen. Helaas is de ZL1 1LE niet legaal in Europa, de vinnen aan de voorzijde voldoen niet aan de regels voor voetgangersveiligheid en dus mag de 650 pk sterke Camaro niet verkocht worden in Europa.

Tot slot komt Matt Leblanc op het geweldige idee om de snelste tractor te wereld te bouwen. Een tractor die gewoon kan deelnemen aan het verkeer zonder de overige weggebruikers op te houden en nog steeds zijn taken kan vervullen op de boerderij. Zijn oplossing is de Track-tor, een 500 pk sterke, 130 km/h snelle tractor waarmee je de snelweg op mag en twee keer zo snel klaar bent met je werk boerderij.

Video: Top Gear Season 25 Episode 5

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Eén reactie

Laat een reactie achter

Reageer op deze video

Porsche-Carrera-Cup-Crash-Brazilië

Porsche Carrera Cup gaat 8 keer over de kop in Brazilië

Snelste Volkswagen Polo ter wereld.

Dit is de allersnelste Volkswagen Polo ter wereld