in

Jay Leno krijgt een preview van de Tesla Roadster

Met drie elektromotoren, 10.000 Nm koppel en een sprint van 1,9 seconden naar 100 km/h wordt de 2020 Tesla Roadster een van de snelst accelererende straatauto’s ooit gemaakt. Het duurt nog zeker twee jaar voordat de nieuwe Tesla Roadster gereed voor productie is, maar Jay Leno mocht alvast plaatsnemen in een prototype.

Leno ging met zijn eerste generatie Roadster naar de ontwerpstudio van Tesla, “I’m driving the past so I can look at the future”. De toekomst is in ieder geval heel anders dan Leno’s tien jaar oude Roadster. Om te beginnen lijkt de aankomende Roadsters in niets op de oude, die was namelijk gebaseerd op de Lotus Elise terwijl het nieuw exemplaar veel meer Tesla’s huidige designstijl volgt. En waar de oude Roadster nog een tweezitter was, is er in de nieuwe Roadster plaats voor 4 personen. Al lijkt er niet heel veel ruimte te zijn voor passagiers achterin.

De video is met vijf en een halve minuut niet erg lang en de Tesla Roadster komt pas bij 3:30 in beeld, maar in de kleine twee minuten zien we meer van de Roadster dan dat we tot dusver gezien hebben.

Video: Preview van de Tesla Roadster

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Reageer op deze video

Bugatti Divo

De Bugatti Divo nader bekeken

De Vries wint Formule 2 op Spa-Francorchamps

De Vries wint hoofdrace F2 op Spa-Francorchamps