in

Jay Leno test de Tesla Cybertruck

De Tesla Cybertruck is een enorme Pick-up Truck met de prestaties van een sportwagen! Het productiemodel moet in 2021 gereed zijn, maar Jay Leno mocht alvast een proefritje maken in het prototype samen met CEO Elon Musk.

De basisuitvoering kost 39.900 dollar maar de versie die je eigenlijk wilt hebben is de Tri Motor, met drie elektromotoren, vierwielaandrijving, een 0 tot 96 km/h sprint van 2.9 seconden en maar liefst 6.350 kilo aan sleepcapaciteit. Deze versie is vanaf 2022 leverbaar en kost 69.900 dollar.

Volgens Elon zal het productiemodel van de Cybertruck 5% kleiner zijn dan het prototype, zodat de Pick-up Truck iets praktischer is. De carrosserie en de ramen zijn kogelwerend, gewoon omdat het kan en ‘badass’ is.

De testrit door Los Angeles is vrij kort, maar Jay Leno krijgt wel de primeur om als eerste met een Cybertruck door de tunnel van Boring Company te rijden.

Video: Jay Leno test de Tesla Cybertruck

author avatar
Autostrada Redacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

BMW Z4 V10

BMW Z4 V10 van Manhart

Audi R8-bestuurder

Audi R8-bestuurder zoekt ruzie om niets