in

Jay Leno’s Garage – 1950 Nash Ambassador

Het leuke aan Jay Leno’s Garage is dat de voormalig talkshow presentator auto’s behandeld die je normaal gesproken nooit zou zien. Natuurlijk zien we graag reviews van de nieuwste supercars die dwars over het circuit gaan in een wolk van bandenrook, maar we zien net zo graag een review van een 1950 Nash Ambassador. Schitterende auto!

De Nash Ambassador werd van 1932 tot en met 1957 gebouwd, dit model uit 1950 is grotendeels origineel en ongerestaureerd. De Ambassador is werkelijk gigantisch, onder de langgerekte motorkap ligt een 3.8-liter zescilinder met ongeveer 115 pk en een drietraps automaat. De wielbasis is ruim drie meter, de totale lengte meet zelfs meer dan 5.3 meter en hij is bijna 2 meter breed.

De styling werd, net als veel auto’s uit die tijd, gebaseerd op aerodynamica uit de luchtvaart waardoor alles rond en gestroomlijnd is. Een leuke gadget in de Nash Ambassador is dat je de stoelen vlak kunt leggen waardoor je er met gemak in kunt slapen. Dit werd op speciaal verzoek van de Nash baas gemaakt omdat hij ooit 2 dollar moest betalen voor een hotelkamer, hij sliep liever in zijn auto.

Meer interessante feitjes over deze bijzondere auto zie je in de laatste aflevering van Jay Leno’s Garage.

Video: Jay Leno’s Garage – 1950 Nash Ambassador

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Golf GTI Dragster heeft 850 pk op de voorwielen

Golf GTI Dragster heeft 850 pk op de voorwielen

Zo maak je een burnout met de Toyota Prius

Zo maak je een burnout met de Toyota Prius