in

Jay Leno’s Garage – 1956 Maserati A6G-2000 Allemano

Hoewel Jay Leno een belachelijk grote collectie auto’s heeft, nodigt hij af en toe gasten uit in zijn garage die zelf ook over een bijzondere auto beschikken. Dat is zeker het geval  met deze 1956 Maserati A6G-2000 Allemano, een auto die in zeer slechte staat werd gekocht door eigenaar Jonathan Segal die hem vervolgens liet restaureren.

Hij is trots op het feit dat de auto zo origineel mogelijk is gebleven, hij vertelt aan Jay welke onderdelen het lastigste om origineel te houden wat wat hij en zijn team hebben gedaan om de Maserati A6G-2000 Allemano terug naar zijn oorspronkelijke staat te brengen. Dat de restauratie zeer succesvol is gedaan blijkt wel uit het feit dat de auto ‘best in class’ werd op Concours Pebble Beach in 2011.

De auto is een van de slechts 21 exemplaren ooit gebouwd door carrosseriebouwer Allemano. De 2-liter zes cilindermotor leverde in 1956 een indrukwekkende 170 pk en maakte 7000 toeren. Van deze auto wil je hoe dan ook meer weten te komen en dat kan, hieronder na de break.

Video – 1956 Maserati A6G-2000 Allemano

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Vector M12 Review

Vector M12 Review

Gesprongen Waterleiding Breekt Wegdek Open

Gesprongen waterleiding breekt wegdek open