in

Jay Leno’s Garage – 1957 Porsche 356 Speedster

Jay Leno ontvang in zijn garage Chuck Olenyk, eigenaar van deze 1957 Porsche 356 Speedster. De auto in kwestie is een ‘outlaw’, oftewel een originele Porsche maar gemodificeerd naar de persoonlijke smaak van Chuck.

Dit is natuurlijk tegen het zere been van puristen, maar deze Porsche 356 Speedster was zo enorm vergaan dat niemand hem wilde kopen of restaureren. Uiteindelijk besloot Chuck de Porsche zelf maar te restaureren, maar dan wel naar zijn smaak. En dus werd de auto verlaagd, evenals de daklijn, en voorzien van schijfremmen, een 912 motor met big bore kit en een gloednieuw interieur.

De auto is dan wel niet in originele staat, maar het is beter om hem zo te zien dan wegrottend ergens in een schuur. Bekijk de uitgebreide review in de clip hieronder. Jay heeft zelf overigens nog een Porsche 356 Carrera 2 uit 1963 staan, wil je die in actie zien klik dan hier.

Video: 1957 Porsche 356 Speedster

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Eén reactie

Laat een reactie achter

Reageer op deze video

Track Test Novitec Ferrari F12 N-Largo

Track Test Novitec Ferrari F12 N-Largo

Toyota FT-1 Concept - The Next Supra?

Toyota FT-1 Concept – The Next Supra?