in

Jay Leno’s Garage – 1959 Oldsmobile Super 88

Jay Leno heeft weer een nieuwe video gemaakt voor Jay Leno’s Garage, in deze video zien we een 1959 Oldsmobile Super 88, origineel en ongerestaureerd. Amerikaanse auto’s staan erom bekend dat ze qua formaat enorm zijn, eind jaren ’50 en begin jaren ’60 was dit niet anders.

Neem deze 1959 Oldsmobile Super 88, hij is laag, breed en belachelijk lang. Jay legt uit dat 1959 het eerste jaar was dat het ontwerp van de auto weer wat ingetoomd werd, minder chroom en minder over de top. Zoals Jay zegt, dit is een klassieke ‘boulevard cruiser’, met zachte vering en genoeg ruimte voor acht personen.

Onder de uitgestrekte motorkap ligt een 6.4-liter V8 met 315 pk, net genoeg voor een auto die bijna 2 ton weegt. Jay Leno neemt ruim de tijd om alle aspecten van deze auto te bespreken en dat maakt het weer een zeer interessante video om te bekijken.

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Top Gear Season 20 Launch Trailer

Top Gear Season 20 Launch Trailer

Mercedes A45 AMG verslaat Volkswagen Golf GTI en BMW M135i

Mercedes-AMG A45 verslaat Volkswagen Golf GTI en BMW M135i