in

Jay Leno’s Garage – 1963 Corvette Stingray

Jay Leno heeft een hoop bijzondere auto’s in zijn garage, deze 1963 Corvette Stingray is er één van en er kleeft een interessant verhaal aan vast. Jay kocht deze zeldzame Corvette Stingray namelijk ongezien, en dat is een behoorlijk gok bij een auto van 50 jaar oud. De Stingray was niet in slechte staat maar hij was behoorlijk aangepast door de verschillende eigenaren. Een van de eerste dingen die Jay Leno deed was dus restaurateur Mike McCluskey opdracht geven om de auto in originele staat terug te brengen.

De auto die we hieronder in de video zien is waarschijnlijk in betere staat dan toen hij uit de fabriek kwam rollen, een museumstuk met alle originele en juiste onderdelen. Een voorbeeld, alleen in 1963 had de C2 Corvette Stingray velgen die bestonden uit 17 delen, zo ingewikkeld dat men in 1964 besloot om velgen uit één stuk staal te produceren. Leno’s Corvette heeft deze unieke, originele velgen.

Het hoogtepunt van de auto is natuurlijk zijn vorm, met zijn gestroomlijnde body en de splitsing in de achterruit. Daar hielden overigens niet alle eigenaren uit want sommige lieten het eruit knippen en vervangen door de ruit uit een later model die uit één stuk bestond. Onvoorstelbaar, maar waar.

De auto groeide uit tot een van de klassiekers van de Amerikaanse auto-industrie en is een zeer, zeer geliefd model. Dankzij Jay Leno’s Garage krijgen we alles te weten over deze prachtige klassieker, wacht dus niet langer en scroll naar beneden voor de video.

Video: 1963 Corvette Stingray

 

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

BMW E30 M3 in Manx Rally

BMW E30 M3 in Manx Rally

Highlights 24H Le Mans 2014

24H Le Mans 2014 Highlights