in

Jay Leno’s Garage – 1966 Lotus Elan 26R

In de laatste aflevering van Jay Leno ’s Garage presenteert Jay zijn 1966 Lotus Elan 26R, die hij gedurende 18 maanden heeft laten restaureren. De Elan 26R was de raceversie van de Elan, Lotus oprichter Colin Chapman begon met de bouw nadat hij zag dat privateers de straatversie van de Elan begonnen om te bouwen voor race gebruik. Coureurs als Jim Clark en Jackie Stewart wonnen behoorlijk wat zilverwerk in de roadster die werd gebouwd van 1964-1966.

Professor Jim Hall, Leno’s vaste kracht en een Lotus veteraan, begon met de 1966 Elan straatauto en verbouwde deze tot een 26R die waarschijnlijk beter is dan het origineel. Behalve het motorblok, een originele 26R body en een Elan chassis is zowat alles aan de auto op maat gemaakt. Het resultaat is verbluffend en een prachtige auto om circuitdagen mee te bezoeken.

In deze aflevering neemt Leno ons mee langs het gehele proces, van restauratie tot aan testrit.

Video – 1966 Lotus Elan 26R

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Porsche 997 GT3 Testrit Eindigt in Schade

Porsche 997 GT3 Testrit Eindigt in Schade

Is dit de terugkeer van Porsche's viercilinder?

Is dit de terugkeer van Porsche’s viercilinder?