in

Jay Leno’s Garage – 1971 Citroën DS

Iedereen kent de Citroën DS, ook wel bekend onder zijn bijnaam ‘Snoek’. Maar in hoeverre zijn we echt op de hoogte van de geschiedenis en baanbrekende design en techniek? Wij kunnen wel een opfriscursus gebruiken en daar is niemand beter in dan Jay Leno.

Dit prachtige exemplaar is een derde generatie Citroën DS uit 1971. De auto is goed onderhouden door Jay Leno’s crew en heeft onder andere airconditioning, iets wat pas in 1972 geïntroduceerd werd en er dus oorspronkelijk niet in hoort te zitten maar wel lekker is als je in LA woont.

De DS gebruikte voor die tijd vernieuwende techniek en materialen, zo werd er een hydraulisch systeem ontwikkeld voor vering, besturing, remmen, versnellingsbak en koppeling. De carrosserie werd gebaseerd op de druppelvorm waardoor de voorkant breder is dan de achterkant, bedoeld om de luchtweerstand zo laag mogelijk te houden. En om het gewicht te beperken en een zo laag mogelijk zwaartepunt te verkrijgen, werden een polyester dak en een aluminium motorkap toegepast. Dit zijn zomaar wat dingen die voor die tijd echt uniek waren, en zoals Jay Leno in onderstaande video demonstreert is er nog veel meer!

Dit soort video’s maakt Jay Leno’s Garage echt uniek en wat ons betreft een van de beste autoshows op internet. Scroll voor een geweldig interessante video over de Citroën DS dus snel naar beneden en press play!

Video: Jay Leno’s Garage – 1971 Citroën DS

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Nieuw Prototype van de Ferrari FF Gespot

Nieuw Prototype van de Ferrari FF Gespot

Ferrari 458 wil racen tegen Toyota Supra

Ferrari 458 wil racen tegen Toyota Supra