in

1980 Briggs & Stratton Hybrid – Jay Leno’s Garage

Briggs & Stratton, een merk waar velen van jullie onbewust de eerste meters achter een stuur mee gemaakt hebben. De Amerikaanse motorfabrikant bouwt namelijk motoren voor indoor karts en grasmaaiers. Wat weinigen weten, wij inclusief, is dat tientallen jaren geleden Briggs & Stratton een hybride conceptauto ontwikkelde, met zes wielen!

Het zeswielige chassis was afkomstig van Marathon Electric Vehicles uit Quebec. Achterin de kofferbak lag een 500 kg wegend accupakket en onder de motorkap een tweecilinder, luchtgekoelde benzinemotor. Alleen de middelste wielen werden aangedreven, de achterste wielen waren enkel aanwezig om het gewicht van het accupakket te dragen. Gecombineerd had deze hybride een vermogen van 26 pk.

De voorruit, deuren en het dashboard kwamen van een Volkswagen Scirocco en de carrosserie werd gemaakt van glasvezel. In totaal woog de Briggs & Stratton Hybrid 1.500 kg en kon hij een snelheid van 110 kilometer per uur behalen, daar deed hij overigens wel bijna 1 minuut over.

Jay Leno ontving de bijzondere hybride in zijn garage en ging er ook stukje mee op pad. Bijzonder, want zijn laatste rit was eind jaren ’80.

Video: Jay Leno’s Garage – 1980 Briggs & Stratton Hybrid

author avatar
Autostrada Redacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Ferrari F430 naar 310 kmh op de Autobahn

Ferrari F430 naar 315 km/h op de Autobahn

BMW E36 M3 GTR in Hillclimb Racing

BMW E36 M3 GTR in Hillclimb Racing