in

Jay Leno’s Garage – 1993 Porsche Schuppan 962CR

De auto’s die we in Jay Leno’s Garage te zien krijgen zijn stuk voor stuk bijzondere exemplaren, maar de een is nog zeldzamer dan de ander. Deze 1993 Porsche Schuppan 962CR behoort tot een van de zeldzaamste.

De Schuppan 962CR werd gebouwd in opdracht van de Australische autocoureur Vern Schuppan, als eerbetoon aan zijn Le Mans-overwinning in 1983. Michael Simcoe ontwierp de auto die volledige van carbon fiber is gemaakt, zowel de carrosserie als de monocoque. In het midden werd een 3.2-liter zescilinder boxermotor geplaatst voorzien van twee turboladers, gekoppeld aan een vijftraps handgeschakelde transmissie. Afhankelijk van de hoeveelheid turbodruk levert de zescilinder tussen de 550 en 850 pk, dit kan aangepast worden in de cockpit door de bestuurder.

In totaal werden er zes exemplaren gebouwd van de Schuppan 962CR met een verkoopprijs van 1,9 miljoen dollar in 1994. Bij twee voertuigen die naar Japan werden verscheept mislukte de betaling, in combinatie met de hoge bouwkosten en de wereldwijde recessie zat er voor Schuppan niets anders op dan zich failliet te verklaren.

Het exemplaar in deze video heeft slechts 1 mijl op de teller staan, dankzij een rollenbanktest. Waarom de auto slechts 1 mijl heeft gereden wordt verteld door de huidige eigenaar, Matthew Ivanhoe. Het is een fascinerend verhaal om te horen en het mooiste aan deze video is; na 24 jaar wordt er eindelijk met deze Schuppan 962CR gereden.

Video: 1993 Porsche Schuppan 962CR

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Robert Wickens Crash Pocono Raceway

IndyCar 2018 – Verschrikkelijke crash op Pocono Raceway

Toyota Supra Mk3

Mark 3: De vergeten Supra