in

Jay Leno’s Garage – 2015 Panoz Esperante Spyder GT

Panoz is een kleine autofabrikant uit Amerika dat sinds 1989 straatauto’s en raceauto’s produceert. Het merk Panoz bestaat inmiddels 25 jaar en dus werd de Panoz Esperante Spyder GT in het leven geroepen als 25th Anniversary Edition.

Om eerlijk te zijn kennen wij Panoz voornamelijk uit de racerij, waarin men redelijk succesvol was met overwinningen op Le Mans en Sebring. Met de racerij is men inmiddels gestopt maar het bedrijf maakt nog steeds straatauto’s, al is er een kleine onderbreking geweest en werken er nu nog maar 14 mensen ten opzichte van 60 in de hoogtijdagen.

Dit prototype in Jay Leno’s Garage is de eerste van 25 exemplaren die gebouwd worden. De Spyder GT heeft geen inklapbaar dak maar slechts een stoffen doek om het hoofd droog te houden. De verscheidenheid aan motoren is groot, van een 5.0-liter V8 met 478 pk tot aan een 5.4-liter V8 met supercharger die 800 pk ophoest. De motoren zijn gekoppeld aan een zestraps versnellingsbak, zowel handgeschakeld als automaat is beschikbaar.

In de snelste uitvoering claimt Panoz een acceleratie van 0 naar 100 km/h in 3.9 seconden en met een topsnelheid van 276 km/h. In onderstaande video wordt de auto uitgebreid besproken en aan de tand gevoeld door Jay.

Video: Jay Leno’s Garage – 2015 Panoz Esperante Spyder GT

author avatar
Autostrada Redacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

VTEC-motor in Honda CRX doet KABOOOOOOOOOM

VTEC-motor in Honda CRX doet KABOOOOOOEEEM

AeroMobil demonstreert haar vliegende auto

AeroMobil demonstreert haar vliegende auto