in

Jay Leno’s Garage – Aston Martin CC100 Speedster

Julian Jenkins bespreekt met Jay Leno de Aston Martin CC100 Speedster, een concept om het 100-jarig bestaan van Aston Martin te vieren.  De conceptcar grijpt terug naar de legendarische 1959 DBR1 waarmee Sir Stirling Moss een aantal glorieuze overwinningen wist te behalen, waaronder de 24 Uren van Le Mans in 1959.

De 6.0-liter V12 onder de kap is gelijk aan die in de Vanquish en is gekoppeld aan een sequentiële zesversnellingsbak welke met peddels aan de stuurkolom bediend kan worden. Van 0 naar 100 gaat in iets meer dan vier seconden, en bij een gelimiteerde top van 290 km/h houdt de versnelling op. Het interieur is opgebouwd uit koolstofvezel en keurig afgewerkt met lederen sportstoelen. De bedieningsknoppen zijn van glas want het Britse merk wil natuurlijk laten zien dat het luxeauto’s ontwerpt.

Zoals we gewend zijn van Jay Leno’s Garage video’s wordt de Aston Martin CC100 Speedster uitvoerig besproken en eindigt de video met een testrit. Check het resultaat hieronder.

Video – Aston Martin CC100 Speedster

author avatar
Autostrada Redacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Tooned - The Ayrton Senna Story

Tooned – The Ayrton Senna Story

Formule 1 2013 - Japan Grand Prix Highlights

Formule 1 2013 – Japanese Grand Prix Highlights