in

Jay Leno’s Garage – Datsun 510

Vandaag, in een nieuwe aflevering van Jay Leno’s Garage, zien we een prachtige 1971 Datsun 510. Deze auto behoort voor de verandering eens niet toe aan de enorme collectie van Jay Leno maar is van zijn collega Greg Elliot. Toen Greg de auto kocht was het niets meer dan een oude, versleten body. Er zat niets in, geen motor, geen aandrijving, niets. Elliot besloot de auto compleet te restaureren en van de grond af aan opnieuw op te bouwen.

De body is geheel standaard gebleven en de kleur voodoo blue staat de Datsun 510 fantastisch. Onder de kleine motorkap ligt een 2300 cc motor die 153 pk levert, meer dan voldoende voor deze Datsun 510 die rond de 900 kg weegt. Jay en Greg nemen alle aspecten van de auto onder de loep en daarbij is duidelijk te zien dat de auto flink geprepareerd is voor het circuit.

Wil je de auto direct in actie zien spoel dan even door naar 9:30, iets zegt ons dat Jay snel op zoek gaat naar een Datsun 510.

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Porsche 911 GT3 RS 4.0 op Nordschleife

Porsche 911 GT3 RS 4.0 op Nordschleife

Lamborghini Gallardo Rally - Stage One

Lamborghini Gallardo Rally – Stage One