in

Jay Leno’s Garage – Ford Focus RS 420

De Ford Focus RS is een van de sterkste Hot Hatches ooit gemaakt, standaard levert de 2.5-liter vijfcilinder met turbo zo’n 305 pk en 440 Nm koppel. Zelfs de nieuwe generatie hot hatches kan niet aan tippen aan dit soort cijfers, maar het kan nog extremer.

In deze aflevering van Jay Leno’s Garage ontvangt Jay een gifgroene Ford Focus RS 420, inderdaad die 420 staat voor het aantal paardenkrachten. De motor in deze Focus RS is onder handen genomen door Mountuned en heeft nu een dikke 100 pk meer dan het standaardmodel. De Ford Focus RS is nooit in Amerika geleverd en dus is het bijzonder om deze auto in handen van Jay Leno te zien, hij heeft de auto dan ook even geleend van Beau Boeckmann, eigenaar van Galpin Auto Sports en woonachtig in Mexico waar de auto wel verkrijgbaar is.

Het uiterlijk van de Focus RS is weinig discreet, het complete bodypakket en de reusachtige achterspoiler maken gelijk duidelijk dat je hier te maken hebt met een snelle auto. Laten we maar eens gaan kijken wat Jay er van vindt!

Video: Ford Focus RS 420

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Nissan GT-R AMS Alpha 12+ doet 0-300 in 12.87 seconden

Nissan GT-R AMS Alpha 12+ doet 0-300 in 12.87 seconden

Ferrari F50 Showdown

Ferrari F50 Showdown