in

Jay Leno’s Garage – Kode57

De Ferrari Enzo en de Maserati Quattroporte komen van zijn hand, maar nu heeft de Japanse ontwerper Ken Okuyama met zijn eigen ontwerpstudio een supercar ontworpen en laten produceren; de Kode57.

We zagen de Kode57 voor het eerst tijdens de Monterey Car Week 2016 en nu is Ken Okuyama op bezoek bij Jay Leno om zijn creatie te showen. Het nummer 57 in de naam verwijst naar het jaar 1957, het bouwjaar van de Ferrari 250 Testa Rossa en Jaguar XKSS. Deze twee auto’s dienden als inspiratie voor de Kode57.

De V12-motor heeft een inhoud van 6.o-liter en is door tuner Novitec getuned naar 600 pk. De motor ligt open en bloot achter de vooras en is één van Ken’s favoriete design features. De auto heeft sowieso een hoop unieke features en die worden door Ken en Jay besproken in deze zeer uitgebreide video. Tot slot maken ze natuurlijk ook nog een testrit maken met de Kode57.

Video: Jay Leno’s Garage – Kode57

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Trolls Royce

De Trolls Royce is bonkers

NMK Performance BMW E30

Deze 2JZ-aangedreven BMW E30 is een 1.200 pk Monster